Lucijana, Grgo i Hrvoje do pobjede na 1. Plivačkom maratonu Vinišće

0 Comments

Danas smo na našem domaćem maratonu bili iznimno uspješni. Od četiri održane utrke naši su članovi pobijedili u tri. Lucijana Lukšić je u svom prvom nastupu za naš klub, ali i prvom nastupu u daljinskom plivanju odmah upisala prvu pobjedu i to u glavnoj utrci onoj na 3000 m koja se bodovala za CRO CUP. Pobjedu u CRO CUP utrci je kao i prošli tjedan u Fažani upisao Grgo Mujan i nastavio pravilo koje traje jako dugo, a koje glasi da on pobjedi na kojoj se god CRO CUP utrci pojavi. U utrci na 1500 m svoj prvi pojedinačni nastup u daljinskom plivanju imao je Hrvoje Tomić te je poput Lucijane u svom debiju stigao do prve pobjede. Inače, Hrvoje je lani prvi put nastupio u daljinskom plivanju, ali kao član naše pobjedničke štafete na Prvenstvu Hrvatske u Podstrani.

U glavnoj utrci (CRO CUP) kod djevojaka nastupile su još Antonia Buličić, Karla Šitić, Luna Grubišić i Dina Levačić, dok su u muškom dijelu uz Grgu plivali Piero Vallon, Krešimir Bošković, Goran Rakocija i Mate Matić te Draško Vujović u rekreativnom dijelu utrke na 3000 m. Antonia je u ženskoj utrci zauzela drugo mjesto, Karla četvrto, Luna osma i Dina deseta. Kod plivača Piero je bio 16. (10. u CRO CUP konkurenciji), Krešimir 32. ( CRO CUP 22.), Goran 38. (CRO CUP 25.), Draško 42. (Rekrativna utrka 17.), dok Mate nije završio utrku.

U utrci na 1500 m osim Hrvoja nastupili su još: Davor Sučić (2. mjesto), Nikola Dujić (3. mjesto), Petar Alfirević (5. mjesto), Marieta Košta (2. mjesto), Marija Lucija Kozina (3. mjesto) , Chiara Kesić (4. mjesto), Minja Dujić (6. mjesto), Lucija Pezelj (7. mjesto), Nina Matošić (9. mjesto), Ivana Prižmić (10. mjesto) i Nina Jokić (16. mjesto). Osim dvije Nine i Ivane svi su imali debitantski nastup za naš klub.

Na Regionalnom prvenstvu regije Jug pobjedili su Grgo i Lucijana dok je Antonia bila druga. U dobnim CRO CUP kategorijama medalje su osvojili: Lucijana, Antonia, Grgo zlato, Karla i Piero srebro, a Dina broncu. U Open CRO CUP kategorijama zlatne medalje su osvojili: Lucijana, Antonia, Karla i Grgo, dok je Dina osvojila srebro. Srebro je osvojio i Draško u svojoj dobnoj kategoriji u rekreativnoj utrci na 3000 m. Na 1500 m zlatne medalje u dobnim kategorijama osvojili su Marija Lucija i Hrvoje, srebro Minja, Marieta i Davor, dok su broncu osvojili Nikola i Chiara.

Sutra se u Rijeci održava utrka CRO CUP-a na 3000 m u kojoj će debitantski nastup za naš klub imati Silvia Canazza, Marco Urbani i Rosario Cuce’. Uz njih će u CRO CUP utrci nastupiti i Piero Vallon dok će Karla Šitić, Antonia Buličić, Luna Grubišić, Marin Krešimir Kukoč i Ivan Branimir Kukoč uz nastup u CRO CUP utrci nastupiti i na Prvenstvu Hrvatske u daljinskom plivanju za dobne kategorije na 3000 m.

REZULTATI 1. PLIVAČKI MARATON VINIŠĆE:
UKUPNI REZULTATI 3000 M
CRO CUP 3000 M UKUPNI POREDAK
CRO CUP 3000 M kategorije
Open CRO CUP 3000 M kategorije
REGIONALNO PRVENSTVO REGIJE JUG
Rekreativna utrka “Plivanje za sve 3000 m” ukupni poredak
Rekreativna utrka “Plivanje za sve 3000 m” kategorije
Utrka “Plivanje za sve 1500 m” ukupni poredak
Utrka “Plivanje za sve 1500 m” kategorije

Facebook Comments Box