2. Plivački maraton Svetog Marka, 28. Omiški plivački maraton i 2. Plivački maraton Stoja – Pula; pobjede Marca Urbanija i Grge Mujan te dvije pobjede Antonie Buličić

0 Comments

Prethodna dva vikenda naši su članovi nastupili na tri destinacije na kojima smo ostvarili četiri pobjede. Do dva prva mjesta doplivala je Antonia, dok su po jednu pobjedu ostvarili Marco i Grgo.

Čin prvi – 2. Maraton Svetog Marka (Valun – Cres) 8000 m

Na ovoj utrci, održanoj u petak 20.8. u večernjim satima, od naših predstavnika nastupio je Marco Urbani i na 8000 m ostvario pobjedu s prednošću od 15 minuta pred Vladom Pilipovićem iz zagrebačke Mladosti.

Čin 2. 28. Otvoreno prvenstvo Dalmacije u daljinskom plivanju – Omiški plivački maraton 10000 m (Apsolutno PH na 10000 m) – 21.8.2021.

Odličan posao u Omišu i nastavak tradicije pobjeđivanja na Omiškom plivačkom maratonu. Do uvjerljivih pobjeda i novih naslova prvaka Hrvatske na 10000 m doplivali su Antonia Buličić i Grgo Mujan, a na postolju im se pridružila i Karla Šitić koja je zauzela treće mjesto u ženskoj konkurenciji. Vrlo dobar rezultat ostvarila je i Luna Grubišić koja je zauzela šesto mjesto kod plivačica. U muškoj utrci nastupili su još Piero Vallon koji je zauzeo 18. mjesto, Marin Krešimir Kukoč koji je završio na 20. mjestu, debitant u našim redovima Peter Plavec koji je u svom prvom nastupu do plivao do 22. mjesta te Roko Ravlić koji nažalost nije završio svoj nastup. Zlatne medalje u dobnim kategorijama osvojili su Antonia, Grgo i Peter dok su Karla, Luna, Piero i Marin osvojili srebro.

3. Čin Plivački maraton Stoja 5000 m

U subotu 28.8. u Puli na plivalište Stoja održana je CRO CUP utrka i PH za dobne skupine na 5000 m. Do još jedne pobjede doplivala je Antonia Buličić, dok je Karla Šitić kao i u Omišu zauzela treće mjesto. Luna Grubišić je utrku završila na osmom mjestu. Najbrži od naših plivača bio je Piero Vallon koji je zauzeo 23. mjesto. Marin Krešimir Kukoč bio je 24., njegov brat Ivan Branimir 26., dok je Roko Ravlić završio na 28. mjestu.

Facebook Comments Box