Grgo Mujan osvojio sve pojedinačne naslove ove godine, Antonia Buličić i ženska ekipa najbolje u CRO CUP-u, muška ekipa se vratila na postolje

0 Comments

U subotu 25.9. u Zadru je završila sezona službenih natjecanja Hrvatskog saveza daljinskog plivanja u kojoj je najuspješniji bio naš Grgo Mujan osvojivši sva četiri pojedinačna naslova prvaka Hrvatske u apsolutnoj kategoriji te naslove pobjednika CRO CUP-a i Grand Prix. Također valja istaknuti kako je Grgo nastupio u deset utrka te je u svih deset bio najbolji.

Kod djevojaka još jednom je najuspješnija naša predstavnica bila Antonia Buličić koja je četvrtu godinu za redom osvojila naslov pobjednice CRO CUP-a kojrm je ove godine pridružila naslov prvakinje Hrvatske na 10000 m. U Grand Prix-u je Antonia zauzela drugo mjesto iza Paole Lončarević iz KDPSR Poreč. Antonia je nastupila i na Prvenstvima Hrvatske na 3000 i 5000 m gdje je zauzela drugo odnosno treće mjesto.

Do drugog mjesta u CRO CUP-u doplivala je Karla Šitić koja je na Prvenstvima Hrvatske na 10000 i 3000 m zauzela treće mjesto. Uz njih dvije uspješna je bila i Luna Grubišić koja je u ukupnom poretku CRO CUP-a zauzela sedmo mjesto uz drugo mjesto u kategoriji plivačica do 15 godina. Luna je bila uspješna i na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine na 7500 m gdje je osvojila drugo mjesto u konkurenciji mlađih juniorki i juniorki te treće mjesto kod mlađih seniorki.

Ženska ekipa u sastavu Antonia Buličić, Karla Šitić i Luna Grubišić uvjerljivo je osvojila ovogodišnji CRO CUP, a uz njih su još nastupile i Silvia Canazza, Lucijana Lukšić i Dina Levačić.

Drugo muško ime našeg kluba svakako je naš Piero Vallon koji je sezonu završio na 16. mjestu ukupnog poretka uz drugo mjesto u kategoriji plivača do 59 godina. Valja spomenuti da su Luna i Piero jedini od 127 plivačica i plivača (koliko ih je nastupilo u CRO CUP-u ove sezone) startali u svih 15 utrka, dok je Piero jedini koji je sve utrke uspješno završio. Od srca im čestitamo na njihovom trudu i ljubavi prema našem klubu i daljinskom plivanju.

Marin Krešimir Kukoč je osvojio srebrne medalje na Prvenstvima Hrvatske za dobne skupine na 3000 i 7500 m u kategoriji mlađih juniora. U CRO CUP-u je zauzeo 24. mjesto ukupnog poretka. Njegov brat Ivan Branimir bio je brončani na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine na 3000 m. U ukupnom poretku CRO CUP-a zauzeo je 41. mjesto.

Iako je nastupio na samo tri utrke, Rosario Cuce’ je u kategoriji plivača starijih od 60 godina zauzeo treće mjesto na kraju sezone.

Uz njih su ove sezone u CRO CUP-u još nastupili: Roko Ravlić, Marco Urbani, Krunoslav Jerčić, Goran Rakocija, Krešimir Bošković, Peter Plavec i Mate Matić.

Muška ekipa KDP Split u sastavu: Grgo Mujan, Piero Vallon, Marin Krešimir Kukoč, Ivan Branimir Kukoč, Rosario Cuce’, Roko Ravlić, Krunoslav Jerčić, Krešimir Bošković i Goran Rakocija se nakon jedne godine izbivanja vratila na postolje ekipnog dijela CRO CUP-a zauzevši treće mjesto.

Iako su na početku sezone bila planirana dva ekipna Prvenstva Hrvatske, održano je samo Prvenstvo Hrvatske u štafetama na kojem su nastupile dvije naše štafete. Štafeta KDP Split 1 u sastavu: Antonia Buličić, Petra Mijić, Hrvoje Tomić i Grgo Mujan zauzela je drugo mjesto, dok je štafeta KDP Split 2 (Karla Šitić, Dina Levačić, Krunoslav Jerčić i Krešimir Bošković) bila peta.

Osim u CRO CUP-u naši su predstavnici nastupali i na drugim maratonima gdje su također bili uspješni.

Za naš klub su u ovoj sezoni pobjeđivali: Grgo Mujan – 10 pobjeda (sve ostvarene u CRO CUP-u), Antonia Buličić – 10 pobjeda (7 CRO CUP, 3 ZOWL), Marco Urbani – 3 pobjede (1 CRO CUP – Rijeka, Šilo Crikvenica, Maraton Sv. Marka) te po jednu pobjedu: Lucijana Lukšić (CRO CUP – Vinišće), Karla Šitić (CRO CUP – Zadar), Dina Levačić (Baćinska jegulja), Hrvoje Tomić (Vinišće 1500 m) i Krešimir Bošković (Baćinska jegulja). Uz to imali smo i tri uspješna preplivavanja: Edie Markovich (Split – Vis 54 km), Antonia Buličić (Oko Čiova – 35 km) te Dina Levačić (Vir – Ist 27 km).

Čestitamo svim našim članovima i njihovim konkurentima na uspjesima u tek završeno sezoni te se veselimo novim susretima slijedećeg ljeta.

Facebook Comments Box