Grgo četvrtu godinu za redom najbrži u Podstrani, Antonia na drugom mjestu

0 Comments

Ove subote na plaži Mutogras u Podstrani je održan 5. Plivački maraton “Podstrana – Sung7” na kojem je po četvrti put za redom u glavnoj utrci pobjedio Grgo Mujan. U konkurenciji plivačica jedno mjesto niže završila je Antonia Buličić. Kako je navedeno natjecanje bilo i Prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na 7500 m, tako je Grgo osvojio još jedan naslov prvaka Hrvatske, dok je Antonia, nakon što prošle sezone nije nastupila u ovoj disciplini, ponovno viceprvakinja Hrvatske na 7500 m. Da sve ne ostane na samo jednoj pobjedi za naš klub pobrinuo se naš debitant Patrik Žagar koji je bio najbrži na 2500 m.

Plivački maraton “Podstrana – Sung7” ove godine se sastojao od čak pet utrka i to glavne utrke na 7500 m koja se bodovala za CRO CUP te je bila apsolutno PH te PH za mlađe seniore i juniore, zatim rekreativnih utrka na 2500 m i 1250 m te dječjih utrka na 200 i 100 m.

U glavnoj utrci u konkurenciji 26 plivača i 14 plivačica nastupili su naši: Grgo Mujan, Antonia Buličić, Šimun i Josip Bepo Srzić, Luna Grubišić, Ante Sunara, Roko Ravlić, Goran Rakocija, Karla Šitić i Marin Krešimir Kukoč. U utrci na 2500 m nastupio je Patrik Žagar, dok nas je na 1250 m predstavljao Krešimir Bošković.

Uz već spomenute rezultate u ukupnom poretku, neki od naših predstavnika su se okitili medaljama i u dobnim kategorijama pa su tako zlatne medalje u svojim dobnim kategorijama osvojili Grgo Mujan i Šimun Srzić na 7500 m, Patrik Žagar na 2500 m i Krešimir Bošković na 1250 m. Srebrne medalje u dobnim kategorijama osvojili su Antonia Buličić i Josip Bepo Srzić dok se brončanom medaljom okitio Goran Rakocija.

Predstavnika smo imali i u dječjoj utrci na 100 m gdje je uspješan debi imao Pave Bošković.

Facebook Comments Box