Grgo pobjednik na 50. maratonu Preko – Zadar i u Biogradu, Antonia slavila u Tisnom, Marco i Massimiliano do dvostruke pobjede na Stoji

0 Comments

Vikend od 5. do 8. kolovoza bio je pakleni vikend kada su u pitanju plivački maratoni na području Zadarske i Šibensko-kninske županije. Sve je započelo u petak 5. kolovoza jubilarnim 50. Plivačkim maratonom Preko – Zadar na kojem je još jednom slavio Grgo Mujan, a odličan rezultat ostvarii su i blizanci Šimun i Josip Bepo Srzić koji su maraton završili na petom i šestom mjestu. Dan kasnije na četvrtom kolu Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja u Tisnom slavila je Antonia Buličić, dok su na Plivačkom maratonu Stoja prva dva mjesta zauzeli Marco Urbani i Massimiliano Clagnan. U nedjelju je još jedan uspješan vikend pobjedom u Biogradu zaključio Grgo Mujan.

Uz već spomenuti trojac Grgo i braća Srzić, boje našeg kluba na 50. maratonu Preko – Zadar branili su i Luna Grubišić, Marin Krešimir Kukoč, Roko Ravlić i Ante Sunara.

Drugog dana “paklenog” vikenda osim Plivačkog maratona Tisno na kojem je pobijedila Antonia, održana su još dva maratona u Šibensko – kninskoj županiji i to na Jadriji i Zlarinu. Kako se u cijeloj sezoni na području ove županije održava ukupno 5 plivačkih maratona, prava je šteta da su čak 3 održana u isti dan. Nadajmo se da će se organizatori navedenih maratona bolje koordinirati za slijedeću sezone te da će ljubitelji daljinskog plivanja, u prvom redu iz Šibensko – kninske županije, imati više prilika za odmjeravanje snaga.

U nedjelju je održano i peto kolo Dalmatinskog kupa daljinskog plivanja, ovaj put u Biogradu, a kao što smo u uvodu napisali pobijedio je Grgo Mujan koji tako iz utrke u utrku nastavlja niz nepobjedivosti.

Osim na utrkama u Dalmaciji, naši plivači nastupali su i na sjevernom Jadranu gdje su na maratonu Stoja Marco Urbani i Massimiliano Clagnan zauzeli prvo i drugo mjesto. U Baškoj je 2800 m plivao Piero Vallon i zauzeo četvrto mjesto.

Vikend koji nam slijedi neće biti ništa manje pakleni od prethodnog uz maratone na Istu, u Ičićima, Limskom kanalu, Visu, Novigrad – Maslenica, Rogoznica i Šilo- Crikvenica.

Facebook Comments Box