Grgo Mujan najbrži na Preko Zadar, Karla Šitić druga kod djevojaka, Antonia Buličić otplivala 35 km oko Čiova

0 Comments

Još jedan uspješan dan je iza članova KDP Split. Na 49. Plivačkom maratonu Preko Zadar nastupilo je devet naših članova, a najuspješniji su bili Grgo Mujan koji je još jednom pobijedio te Karla Šitić koja je sa samo tri sekunde zaostatka za pobjednicom zauzela drugo mjesto u poretku plivačica. Na današnjoj utrci nije bilo Antonie Buličić jer je u to vrijeme plivala svoj prvi solo ultramaraton dužine 35 kilometara koji je u čast Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja uspješno otplivala oko Čiova.

Na drugom najstarijem hrvatskom plivačkom maratonu uz Grgu i Karlu nastupili još i Luna Grubišić koja je zauzela sedmo mjesto kod djevojaka (šesto u CRO CUP konkurenciji), Marin Krešimir Kukoč 20. kod plivača (16. u CRO CUP konkurenciji), Ivan Branimir Kukoč 23. (17. CRO CUP), Piero Vallon 27. (20. CRO CUP), Roko Ravlić koji je u svom debiju zauzeo 31. mjesto ukupnog poretka (23. CRO CUP), Krunoslav Jerčić 40. (27. CRO CUP) te Goran Rakocija koji zbog ozljede koju vuče već neko vrijeme nije stigao do cilja.

Do medalja u dobnim skupinama do plivali su: Grgo i Karla zlato te Luna i Piero srebro.

Nakon današnje utrke nema puno vremena za odmor jer već u subotu nas čekaju dvije utrke. U Novom Vinodolskom se održava CRO CUP utrka na 7500 m koja je PH za dobne skupine, dok se na Istu održava tradicionalni Plivački maraton “Oko Benušića”

Facebook Comments Box