CRO CUP 2017. – “2. JADRANOV PLIVAČKI MARATON”, SPLIT 17.6.2017

0 Comments

Nakon duge zimske pauze napokon smo se vratili natjecanjima u CRO CUP-u. Prva utrka sezone održana je u subotu u našem Splitu, a organizator utrke bio je Plivački klub Jadran.

Nastupili smo s 13 plivača od kojih su trojica imali svoj prvi nastup za naš klub. Debitantski nastup su imali: Piero Vallon, Maurizio Bradaschia i Tonči Ordulj. Od ostalih naših plivačica i plivača nastupili su: Antonia Buličić, Dina Levačić, Karla Šitić, Krešimir Bošković, Mate Matić, Petar Matić, Mladen Milošević, Goran Rakocija, Dino Špadina i Ivan Šitić.

Vremenski uvjeti nam ovaj put nisu išli na ruku, ali to je ionako čar našeg sporta. Bura koja je dosta jako puhala prije starta utrke počupala je bove te smo zbog toga morali pričekati sa startom. Kad smo napokon krenuli, otkrili smo da je staza duža nego što je to bilo najavljeno. Na kraju smo isplivali više od 6300 metara, što je 1300 metara više od najavljenog. Ali tako nam je bilo svima, valjda će drugi put biti bolje.

Što se tiče rezultata oni su mogli biti i bolji, ali to je nešto na što naši plivači ovaj put nisu mogli utjecati. Naime, zbog stalnih problema s vjetrom, organizator je nakon drugog kruga bio prisiljen maknuti jednu okretnu bovu. Naš dvojac, koji se u tom trenutku nalazio u vodstvu, Antonia Buličić i Petar Matić dolaskom na prvu okretnu bovu, nisu primjetili da nema druge bove već su se uputili u pravcu Čiova gdje se druga bova trebala nalaziti. Za razliku od njih konkurencija je to na vrijeme primjetila i nama samo ostaje čestitati im na koncentraciji i pobjedi.

Antonia i Petar su tako završili utrku na drugom mjestu. Kod djevojaka Karla je bila 0sma, a Dina odmah do nje. U muškoj konkurenciji osatli naši predstavnici zauzeli su sljedeće pozicije: Mate 15., Piero 20., Mladen 22., Krešimir 24., Maurizio 32. i Goran 40. mjesto. Na utrci je nastupio 51 plivač i 20 plivačica, a među onima koji nisu završili natjecanje našli su se i naši Ivan, Dino i Tonči.

Do medalja u dobnim kategorijama stigli su: Antonia, Karla, Dina, Petar, Mate i Mladen.

Sljede nam utrke u Zadru i na Silbi na kojima se nadamo boljim rezultatima.

Facebook Comments Box

Odgovori